Opći uvjeti prodaje

IZJAVA O KORISNIKU
Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja se registrira, izvrši narudžbu i plaćanje u Aberro Internet prodavaonici.

CIJENE
Sve navedene cijene su u hrvatskim kunama (HRK), osim ako nije drugačije izričito navedeno. Cijene uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijene ne uključuju troškove dostave i druge troškove.
Cijene prikazane na ovim stranicama mogu odstupati od stvarne cijene. Prodavatelj nakon izvršene provjere kupcu šalje ponudu sa točno definiranom cijenom i ostalim troškovima, ukoliko oni postoje.

PROIZVODI
Sve robe i usluge dostupne na Aberro Internet prodavaonici.

SLIKE I OPISI
Aberro d.o.o. pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

ZAŠTITA PODATAKA
Tajnost podataka zaštićena je od strane Aberro d.o.o.

SERVISNI UVJETI
Uz neke proizvode izdaje se jamstveni list. Na jamstvenom listu definirani su uvjeti jamstva i kontakti servisa. Reklamacija na neispravan proizvod ostvaruje se prema uvjetima navedenim u jamstvenom listu proizvoda. Ako u jamstvenom razdoblju bude potreban popravak proizvoda korisnik se može prvo obratiti trgovini gdje je kupljen proizvod, ili servisu, kako bi dobio podrobnije informacije vezano za postupak reklamacije. Ukoliko se ustanovi kako je roba pod jamstvom koju korisnik reklamira kao neispravnu ispravna, Aberro d.o.o. će korisniku pregled ispravnog proizvoda naplatiti jedan servisni sat uz dodatno troškove dostave proizvoda na servis u Aberro (ukoliko je to išlo na trošak Aberro-a) i povrat ispravnog proizvoda korisniku.

ZAKONSKO JAMSTVO ZA MATERIJALNI NEDOSTATAK PROIZVODA
Prodavatelj je prema pravu EU-a (Direktiva 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. te čl. 422. Zakon o obveznim odnosima) odgovoran za nesukladnost koja postane očita u minimalnom roku od dvije godine od isporuke robe.

UVJETI KUPNJE I ISPORUKE
Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem Aberro Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće korake: registracija, narudžba, plaćanje, dostava, reklamacija/povrat robe.

REGISTRACIJA
Kako bi se korisnik registrirao na Aberro Internet prodavaonicu mora biti punoljetan, odnosno ukoliko je maloljetan registraciju mora izvršiti uz privolu i suglasnost zakonskog skrbnika. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavijesti Aberro ovdje.

KUPOVINA
Prodavatelj i isporučitelj naručene robe je Aberro d.o.o., u daljnjem tekstu prodavatelj.
Kupac je svaka fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan artikl iz ponude.

NARUČIVANJE
Naručivanje se obavlja odabirom pojedinih artikla u željenim količinama te na kraju slanjem narudžbe elektronskom poštom. Nakon slanja narudžbe kupac dobiva potvrdu o izvršenoj narudžbi.
Prodavatelj se obvezuje isporučiti naručene artike u količinama iz narudžbe.
Za artikle kojih nema na lageru, prodavatelj se obvezuje kontaktirati kupca te ga o tome obavijestiti.
U dogovoru sa kupcem, prodavatelj će za artikle koju ne može isporučiti ponuditi kupcu druge artikle.
U koliko kupac ne želi ponuđene artikle može cijelu narudžbu otkazati.
Po primitku narudžbe prodavatelj će narudžbom provjeriti, po potrebi kontaktirati kupca.
Prodavatelj nakon izvršene provjere kupcu šalje ponudu sa točno definiranom cijenom i ostalim troškovima, ukoliko oni postoje.
Narudžba generirana putem web shopa aberro.hr ne predstavlja račun niti stvara bilo kakvu obvezu kako prodavatelju tako i kupcu nego predstavlja upit.
Po zaprimljenoj uplati prodavatelj se obvezuje isporučiti naručene artikle na adresu kupca koja je naznačena u narudžbi i u ugovorenim rokovima.
Prava i jedina vjerodostojna ukupna cijena za uplatu je cijena koju kupac dobije u obliku ponude od strane prodavatelja.

PLAĆANJE
Kupac plaća robu po ponudi, prije dostave, na žiro račun prodavatelja.
Roba se dostavlja nakon evidentirane uplate.
Robu je moguće slati, primati i plaćati i pouzećem.

NARUČIVANJE PROIZVODA
Proizvodi se naručuju klikom na gumb „Kupi“. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces naplate. Po primitku narudžbe Aberro šalje obavijest korisniku o njenom zaprimanju na e-mail adresu kojom se korisnik registrirao.
Ukoliko korisnik ne primi takvu obavijest treba se prijaviti na Aberro Internet prodavaonicu, provjeriti jesu li u košarici proizvodi koje je naručio te ponoviti proces narudžbe.
Aberro obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode Aberro nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-mail-a korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe.

ZAMJENE, REKLAMACIJE, POVRAT PROIZVODA I PRIGOVORI
Povrat robe u originalnoj ambalaži i originalnom stanju moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem Aberro d.o.o. Internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14). U slučaju povrata robe u roku od 14 dana, povrat ide na teret kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14, članak 10.) tvrtka Aberro d.o.o. se obvezuje zaprimiti pismeni prigovor korisnika na izvršenu uslugu te na isti odgovoriti pismeno u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Prigovor na kvalitetu usluga Aberro-a korisnici mogu dostaviti u pisanom obliku na našu adresu.
Aberro d.o.o. se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Korisnik treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: ime, prezime i adresu.
Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete skinuti ovdje.

DOSTAVA I UVJETI DOSTAVE
Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.
Rok isporuke proizvoda ukoliko se na isti nalaze na zalihi, na području cijele Hrvatske je 3 radna dana.
Rok isporuke proizvoda na hrvatske otoke ukoliko se na isti nalaze na zalihi do 7 radnih dana.
U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike.

Ukoliko Korisnik ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga odnosno odbije ispuniti odgovarajuće obrasce, Aberro d.o.o. zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.

DOSTAVA NA OTOKE
Otoci koji nisu povezani kopnom doplata je 35,00 Kn + PDV (prema cjeniku dostavne službe: DPD cjenik).

POVRAT UPLATE
U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda, ili isporuke istovjetnih zamjenskih proizvoda, korisniku će se ponuditi proizvodi jednakih, ili sličnih, karakteristika i cijene. Ako kupac ne prihvati takvu ponudu Aberro d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat sredstava u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je zaprimljena obavijest o raskidu ugovora o kupoprodaji, na račun korisnika s kojeg su sredstva uplaćena.

IZJAVA PRIVATNOSTI
Aberro obavezuje se pružati zaštitu svih osobnih podataka korisnika, sukladno članku 11. Zakona o zaštiti potrošača. Aberro prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza poslovanja. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Registracijom na Aberro Internet trgovini korisnik daje suglasnost Aberro-u za korištenje i obradu podataka o njegovim narudžbama. Korisnik može u svakom trenutku povući suglasnost za obradu podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za promotivne obavijesti putem e-mail-a Aberro-a.

IZJAVA O KOLAČIĆIMA
Kako bi stranice Aberro trgovine ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija. Prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. Aberro mora prije spremanja kolačića zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranica Aberro Internet prodavaonice korisnik pristaje na uporabu kolačića.

ONEMOGUĆAVANJE KOLAČIĆA
Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće neće moći koristiti neke od funkcionalnosti stranica Aberro Internet prodavaonice.

SIGURNOST
Prilikom registracije u Aberro Internet prodavaonicu korisnik je dužan kreirati lozinku koju mora zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Korisnik je odgovoran za sve akcije i narudžbe kreirane pod njegovim korisničkim računom. Ako korisnik zna ili sumnja da netko zna njegovu lozinku, treba što prije kontaktirati Aberro kako bi mu izdali upute za promjenu lozinke.

Ukoliko Aberro sumnja da postoji sigurnosni propust može bez najave i prethodne obavijesti promijeniti korisnikovu lozinku ili deaktivirati njegov korisnički račun.

NAČINI PLAĆANJA
Načini plaćanja za ONLINE narudžbe:
1. Plaćanje po ponudi – pri narudžbi izdajemo Vam ponudu, a po primitku uplate robu šaljemo na Vašu adresu.
2. Plaćanje pouzećem – robu šaljemo na Vašu adresu, a vi je plaćate dostavljaču po primitku.